Watersportweg 24, 3138 HD, Vlaardingen +31628175184 info@marnixvansintaldegonde.nl
 

Welpen

Voor: jongens en meisjes van 7-11 jaar; Opkomsten: elke zaterdag 10:00-12:00

Wie zijn de welpen:

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar en spelen in een fantasiewereld, de rimboe, naar het verhaal van Rudyard Kipling: “Jungleboek”. Misschien ken je het verhaal ook wel van de Walt Disney tekenfilm ‘Jungle boek’. Het Jungle boek verhaal gaat over Mowgli. Mowgli is een jongen die is opgevoed door de wolven in de jungle. Wanneer hij ouder wordt besluiten ze dat hij terug moet naar het mensendorp. Tijdens hun tocht door de jungle naar de mensen beleven ze in de jungle het ene avontuur na het andere. Na veel omzwervingen komt Mowgli dan toch weer waar hij eigenlijk thuishoort. De avontuurlijke belevenissen van Mowgli tijdens zijn tocht door de jungle vormen de basis van het welpenspel.

Wanneer draaien we:

De opkomsten van de welpen van Scouting Marnix van St. Aldegonde vinden plaats op zaterdagochtend van 10.00 uur t/m 12.00 uur. Denk je dat de welpen iets voor jou is? Je kunt altijd langs komen om te kijken hoe het er in het echt uit ziet. Stuur dan wel even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je wilt  komen kijken. Het kan namelijk weleens voorkomen dat we op een andere dag of tijd draaien.

Wat doen welpen:

De welpen zijn het hele jaar actief en beleven dan ook heel veel avonturen in de jungle. Allerlei bekende figuren, zoals Akela, Baloe, Bagheera, Raksha, en Kaa komen in de spelletjes terug. Ieder week zorgt de leiding voor een gevarieerd programma. Gevarieerd in de zin van afwisseling: spelletjes, knutselen, knopen, thema’s, insignes en jachtgebied, kortom alles wat de welpen keer op keer weer zo boeiend maakt. Bijvoorbeeld een jachtgebied van een figuur uit het rimboeboek, maar ook thema’s die bij een bepaalde activiteit horen, bv. Sinterklaas, kerst, winter, halloween enz.
De wolvenhorde:

Alle welpen leven in een horde. De horde is weer onderverdeeld in nesten. We hebben vier nesten die de naam van een kleur dragen, namelijk rood, geel, groen en blauw. Een nest is een groep van ongeveer 5 à 6 kinderen. Elk nest heeft een gids. De gids is de leider van het groepje. Hij wordt aangewezen door de leiding. De welpenleiding heeft namen van dieren uit het verhaal Jungle boek zoals: Akela, Bagheera, Raksha, Baloe, en Kaa.

Kampen:

Bij de welpen kennen we verschillende kampen. Zo is er met Pinksteren een pinksterkamp van vrijdagavond tot maandag. Dit kamp houden we meestal op ons eigen clubhuis, of in een clubhuis hier in de regio.

Het Zomerkamp van de welpen is  ook een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waar iedereen altijd reikhalzend naar uitkijkt. We slapen dan in een clubhuis van een andere Scoutinggroep. Dit kamp  is altijd in de zomervakantie. De welpen gaan dan van zaterdag tot de zaterdag erop een week weg (de 1e week van de basisschool vakantie).

Enjoy the game and earn? It's possible at Aussieplay Casino right now.
Cookiebeleid