Watersportweg 24, 3138 HD, Vlaardingen +31628175184 info@marnixvansintaldegonde.nl

Stam

Voor: jongeren van 21+; Opkomsten: ca 2x per maand

Wat is de Stam?

Marnixleden  die al jarenlang met elkaar hebben opgetrokken en vaak alle speltakken samen hebben doorlopen, kunnen niet zonder elkaar. In oktober 1994 is daarom bij de Marnix van Sint Aldegonde-groep de Marnix Stam opgericht voor alle 18-plussers. Destijds begon de Stam met 10 leden, anno nu zijn het er zo’n 25! Veel Stamleden zijn ook leiding bij één van de andere speltakken, of zitten in het groepsbestuur.

Wat doet de Stam?

De Stam draait volledig zelfstandig, en maakt dus ook zelf het programma voor haar eigen opkomsten. Gemiddeld twee keer per maand op zaterdag worden er allerlei gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Een kleine greep: paintballen, film maken, kookworkshops, kampvuur stoken, wadlopen, dropping, kampeerweekenden,  pokertoernooien, filmmarathons, etc. Daarnaast assisteert de Stam regelmatig bij groepsactiviteiten voor de hele Marnix-groep, zoals de Kerstmaaltijd of de JOTA (Jamboree on the Air). De Stam gaat niet op zomerkamp, maar heeft twee Stamweekenden per jaar (in de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie). Deze weekenden zijn voor de Stam  hoogtepunten in het Scoutingseizoen.

Is de Stam hetzelfde als de Roverscouts-speltak van Scouting Nederland?

De Marnix Stam en de landelijke speltak “Roverscouts” zijn hetzelfde, alleen bestond de Marnix Stam eerder! Daarnaast is de officiële leeftijdsgrens voor de landelijke Rover Scouts 21 jaar, terwijl onze Marnix Stam ook oudere leden heeft. Bij deelname aan landelijke activiteiten worden uiteraard de officiële leeftijdsgrenzen van Scouting Nederland gehanteerd.