Watersportweg 24, 3138 HD, Vlaardingen +31628175184 info@marnixvansintaldegonde.nl

Scouts

Voor: jongens en meisjes van 11-15 jaar. Opkomsten: elke zaterdag 14:00–17:00 uur. 

Wat zijn Scouts?

De scouts bij de Marnix zijn jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar. Elke zaterdag komen de scouts bij elkaar, dit wordt een opkomst genoemd. De grootte van de groep scouts wisselt elk jaar, maar bestaat meestal uit zo’n 10-20 jongens en meisjes. Alle scouts samen wordt de ‘troep’ genoemd en wordt verdeeld over patrouilles die bestaan uit 5 of 6 scouts. Elke patrouille heeft een vaste patrouille leider (PL) en een assistent patrouille leider (APL).

Wat doen Scouts?

Het programma van de scouts kent geen centraal thema zoals bij de jongere speltakken, maar is heel veelzijdig. De activiteiten spelen zich binnen en buiten af en is van alle tijden: spelletjes doen, pionieren, vuurtje stoken, zwemmen, brood bakken, iglo’s maken, zeilen, bowlen, tijdschriften ontwerpen, strandhike, sport en spel in een gymzaal, dropping, kaart en kompas leren, vlotten maken en nog veel meer. De opkomst is elke week een nieuw avontuur voor de scouts waarbij ze veel plezier met leeftijdsgenoten beleven en met elkaar leren samenwerken.

Naast de leiding geven de oudere scouts (meestal de PL en APL’s) hun vaardigheden door aan de minder ervaren scouts en iedereen leert dat je rekening met elkaar moet houden en respect voor elkaar moet hebben.Op kamp!

Elk jaar gaan de scouts op zomerkamp en trekken er dan samen ergens in Nederland op uit en slapen in patrouilletenten, pionieren hun eigen keuken en koken zelf hun eigen maaltijd. Een kamp heeft meestal een bepaald thema en staat natuurlijk bol van de activiteiten. Ook bij de scouts is het zomerkamp altijd het hoogtepunt van het jaar!

Scouts-leiding

De leiding bij de scouts wordt gevormd door enthousiaste mensen die meestal zelf al een leven lang bij de Marnix zitten. Elke leider heeft zo z’n eigen ervaring en talenten, maar ook een scoutingopleiding: alle leiding bij de Marnix volgt een training voor hun specifieke speltak bij Scouting Nederland. Een scout bij de Marnix is dus in vertrouwde handen.

Geinteresseerd?

Kom ook een keer kijken bij de scouts van de Marnix! 

Have you been looking for the best place to play? Then Rocketplay Casino is exactly what you need.
Cookiebeleid