Watersportweg 24, 3138 HD, Vlaardingen +31628175184 info@marnixvansintaldegonde.nl

 

Explorers

Voor: Jongens en meiden (15 tot en met 18 jaar)

Wie zijn de Explorers?

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leer je om te gaan met verantwoordelijkheden en word je zelfstandig.
Zelfs buitenlandse kampen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma. Je wordt hierin begeleid door een Explorerbegeleider.

Zelf bepalen wat je gaat doen

Een dropping, primitief koken, pionieren, bosspelen, en een LAN Party, zo maar een greep uit de vele activiteiten die de explorers voor zichzelf organiseren. De begeleiding helpt bij het uitvoeren van de plannen en stuurt soms een beetje bij.

Geen leiding, maar begeleiding

Bij de explorers heet de leiding ineens geen leiding meer, maar begeleiding. Van de begeleiders mogen de explorers best wat verwachten, niet dat ze de explorers bezig houden met voorgekookte programma’s, maar wel dat ze de explorers begeleiden met het maken van programma’s, het voorbereiden van kampen en het regelen van financiële acties.

Weekenden en zomerkamp

Net zoals alle andere speltakken gaan ook de explorers op kamp. Door het jaar heen zijn er een aantal grensverleggende weekenden en in de zomervakantie is er het zomerkamp. Tijdens het zomerkamp ondernemen ze vaak grotere activiteiten.
De explorers komen in principe elke zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij elkaar, maar die tijd kan zo maar veranderen. Het kan zo zijn dat de explorers een programma hebben bedacht waarbij ze op een ander moment of op een andere locatie bij elkaar komen. Je leest het al, alles kan!

 

 

Cookiebeleid